AUTOBEDEKER®

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nová Škoda Fabia Combi: prvé fotografie

Nástupca populárneho malého kombi je na svete! Extravagancia Roomsteru a novej Fabie hatchback síce vzala za svoje, ale centimetre dĺžky a litre úložného priestoru naviac budú veľmi silným argumentom, ktorý bude verných aj nových zákazníkov ľahko presviedčať
Nová Fabia Combi vychádza z hatchbacku a až po B-stĺpec využíva rovnaké diely. Druhý pať bočných dverí už má iný tvar. Fabia Combi druhej generácie, na rozdiel od príbuzných Roomsteru a Fabie, nerozvíja charakteristický motív zakončenia grafiky presklením a zostáva pri konzervatívnom prevedení karosérie kombi. Zatmavenie zostáva štandardné A, B aj C-stĺpec, takže kompaktný dojem z auta zostáva aj pred predĺžením zadnej časti. Rázvor náprav sa nezmenil a nepredpokladáme ani zväčšenie priestoru na zadných sedadlách, vzhľadom k nadpriemernému množstvu miesta v zvislom smere pri krátkej Fabii.

 

V porovnaní s predchodcom (4232 x 1646 x 1452 mm, rázvor 2462 mm) má nová Fabia Combi vyššie položenú spodnú hranu okien a tak je celková bočná presklená plocha menšia. Zadné hore výklopné dvere sú teraz kolmejšie, koncové svetlá majú veľmi podobný tvar ako pri krátkej verzii, ale na to, či sú rovnaké si musíme ešte niekoľko týždňov počkať. O výklopných dverách v zadnej časti to samozrejme neplatí.

 

Aj keď predĺžená zadná časť nepôsobí príliš mohutne (vďaka malému tretiemu oknu, zatmaveniu stĺpikov karosérie a nízkemu pásu okien), bude ukrývať rekordný užitočný objem. V základnom usporiadaní to bude pravdepodobne viac ako pri Roomstrery a len o málo menej, ako koľko naložíte do Octavie Tour.

 

Svetová premiéra je smerovaná na autosalón do Frankfurta nad Mohanom, v polovici septembra 2007.

 

Titulný obrázok 
zdroj: roadlook.sk

AB NEWS | stály odkaz

Komentáre

  1. Pôžička ihneď
    Túto fábiu sme brali na pôžičku do firmy a musím uznať že je skvelá. Autá na pôžičky, ktoré do firmy nakupujeme sú v nižšej cenovej relácii a preto sme sa rozhodovali práve o Fábii.Verím že sme si vybrali správne.
    publikované: 23.02.2019 13:49:05 | autor: Pôžička ihneď (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014