AUTOBEDEKER®

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Škoda Praktik na Slovensku!

Škoda Auto Slovensko rozšíri od 1.8.2007 svoju modelovú ponuku o vozidlo Škoda Praktik. Toto dvojmiestne vozidlo nadväzuje na tradíciu úžitkových vozidiel značky, konkrétne modelov Škoda Pick-up, Vanplus alebo Fabia Praktik.
Ide o dvojmiestny automobil s dostatočne veľkým nákladným priestorom (jeho objem 1783 l, dĺžka 1555 mm, šírka 1016-1429 mm a výška 987 mm), oddeleným od kabíny posuvnou bezpečnostnou prepážkou. Škoda Praktik si práve preto nájde uplatnenie hlavne v donáškových službách, u živnostníkov a remeselníkov, alebo u malých a stredných podnikateľov. Praktik je odvodený z modelu Škoda Roomster a zachováva si tak jazdné vlastnosti, pohodlie a komfort osobného automobilu. Od momentálne ponúkaného prevedenia Roomster N1 sa líši špeciálne navrhnutým nákladným priestorom.

 

V kabíne vodiča je k dispozícii dostatok odkladacích priestorov vo dverách a pred spolujazdcom, vrátane držiaku na parkovacie lístky, miesta pre fľaše vo dverách a držiaku na nápoje v stredovej konzole. Úžitkovú hodnotu interiéru zvyšujú aj odkladacie priestory pod a za sedadlami.

 

Sériová výbava vozidla Škoda Praktik obsahuje okrem iného aj systém ABS s brzdovým asistentom, dva airbagy, funkciu denného svietenia Daylight, či nastaviteľný volant s posilňovačom riadenia. V ponuke výbavy na želanie je napríklad elektronický systém kontroly preklzu kolies ASR, ESP, hmlovky s funkciou „Corner“, ovládací modul pre rádio a telefón, či príprava pre mobilnú navigáciu.

 

Interiér vozidla je čalúnený odolnou látkou Fresh Onyx a nákladný priestor má trojdielnu skladaciu podlahu s protišmykovou úpravou. Namiesto skiel v zadných bočných dverách sú robustné a odolné plechové výplne. Okno piatych dverí ostáva zo skla, no na želanie ho možno vybaviť bezpečnostnou mriežkou.

 

Škoda Praktik s užitočnou hmotnosťou 560 kg bude v ponuke s dvojicou benzínových - 1,2 12V HTP/51 kW a 1,4 16V/63 kW a rovnako naftových motorov 1,4 TDI PD/51 kW a 1.4 TDI PD/59 kW. Po uskutočnení špeciálnej úpravy sa užitočná hmotnosť môže zvýšiť až na 640 kg. Cena základnej verzie 1.2 12V sa začína na hodnote 368 888 Sk (s DPH).

Titulný obrázok 

zdroj : roadlook.sk

AB NEWS | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014